Olympialaan 2, 4625 CT Bergen op Zoom, Nederland

(+31) 6 46191335


ZATERDAG 21 OKTOBER 2023 – PORT CHARLOTTE & OCTOMORE MASTERCLASS O.L.V. BASSCHE DIDDEN

Zaterdag 21 Oktober 2023 – Port Charlotte & Octomore Tasting o.l.v. Brand Ambassador Bassche Didden

Op zaterdag 21 Oktober 2023 hebben we Brand Ambassador  Prestige Bassche Didden van Bruichladdich, Port Charlotte & Octomore naar Bergen op Zoom kunnen krijgen, super tof!

 

 “We believe terroir matters”

 

Bij Bruichladdich doen ze de dingen graag net een beetje anders: zo is hun standaard whisky unpeated. Een whisky van Islay dus, maar zonder de typerende turfsmaak. Daarnaast maken ze ook nog een peated whisky genaamd Port Charlotte en de meest zwaar geturfde whisky ter wereld de Octomore. Deze stijlen whisky komen onder andere tijdens de proeverij aan bod. We zullen ons deze avond voorál op de wat meer speciale ‘limited editions’ van Port Charlotte & Octomore richten (zwaar geturfde whisky’s dus!) waaronder de 2 Port Charlotte Cask Exploration Series-bottelingen ( de SC:01 en de PMC:01) en de gloednieuwe Ocrtomore batch 14!

 

Terroir is een bekende term uit de wijnwereld, maar niet bij whiskystokers. Wel bij Bruichladdich. Als een van de weinige ter wereld een sterke focus op de herkomst van hun grondstoffen zoals hun gerst. Het verhaal van deze prachtige whisky’s zal worden verteld door Bassche Diddens. Bassche is Brand Ambassador Prestige voor Remy Cointreau Benelux, de importeur van deze whisky’s… Bassche komt ons enkele heel bijzondere bottelingen laten proeven van de Bruichladdich Distillery, de line-up ziet er als volgt uit:

 

1. Westland Flagship Single Malt
2. The Classic Laddie
3. Port Charlotte 10 Years Old
4. Port Charlotte SC:01
5. Port Charlotte PMC:01
6. Octomore 14.1
7. Octomore 14.2

 

De proeverij start om 20:00 uur en duurt ca. 2 tot 2,5 uur. Na afloop kun je natuurlijk nog een drankje bestellen in de bar mocht je dat willen 🙂 Kaarten voor deze proeverij/masterclass zijn € 39,50 per persoon [online kaarten bestellen]

Wilt u ook een proeverij of workshop boeken?

F.D. Roosevelt Whiskybar & Club is elk weekend geopend voor de mooiste whisky’s, rum’s, proeverijtjes en nog veel meer lekkers! Bij ons geniet u van het beste dat er te krijgen is op het gebied van mooie & luxe dranken. Ook is onze lokatie te boeken voor privé proeverijen, besloten feestjes, vergaderingen & meer!